فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:15 Issue: 4, 2013

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:15 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد علی اسماعیلی، فاطمه یاری، زهره شریفی، مهین نیکوگفتار، راضیه فدایی صفحه 1
    هدف
    پلاکت ها قطعات سلولی بدون هسته و مشتق از مگاکاریوسیت ها هستند که علاوه بر ایفای نقش در هموستاز و ایمنی ذاتی به واسطه داشتن شاخص های مهم نظیر CD40L (یک شاخص مولکولی مهم در تحریک سلول های ایمنی) می توانند در ایمنی اکتسابی نیز نقش داشته باشند؛ از جمله تاثیر آن ها بر لنفوسیت های B و فعال سازی آن ها مشخص شده است. اکنون در پاسخ به این سوال که آیا میکروذرات مشتق از غشای پلاکت نیز می تواند این تاثیر گذاری را داشته باشد، تاثیر آن ها بر فعال سازی لنفوسیت های B بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در ابتدا پلاکت کنسانتره از پایگاه انتقال خون منطقه ای و آموزشی استان تهران تهیه شدند و میکروذرات از این کنسانتره ها جدا شد. سپس این میکروذرات با لنفوسیت های B که با استفاده از ذرات مغناطیسی به روش انتخاب منفی از فرآورده های خون تازه جدا شده بودند، در محیط کشت مواجه شد. بعد از 7 روز بیان شاخص های فعالیت بر سطح لنفوسیت های B با روش فلوسیتومتری بررسی شد.
    نتایج
    مطالعه نشان داد که لنفوسیت های B از میکروپارتیکل ها تاثیر پذیرفته اند به طوری که در روز 7 کشت همزمان آن ها، بیان شاخص های CD27 و CD86 در سطح آن ها افزایش و در عین حال بیان شاخص IgD در آن ها کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    میکروپارتیکل های مشتق از پلاکت همانند پلاکت ها بر فعال سازی لنفوسیت های B تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: میکروپارتیکل پلاکتی، لنفوسیت B، CD27، CD86، IgD
  • محمدرضا بیگدلی، مهدی رهنما صفحه 11
    امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه از میدان الکترومغناطیسی موجود در آن صادر می شود. مطالعات مختلف نشان داده است که روابطی بین امواج الکترومغناطیس و آسیب های عصبی و سرطانی وجود دارد. هدف این مطالعه پژوهش در مورد آثار تشعشعات تلفن همراه بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مغز بود.
    مواد و روش ها
    نوزادان موش های صحرایی نر یک روزه (P1) تحت شرایط استاندارد نگهداری شدند. در گروه آزمایشی موش های صحرایی نوزاد از روز P2 تا P14 به مدت 3 ساعت در روز تحت امواج تلفن همراه قرار گرفتند و موش های صحرایی کنترل نیز تحت همین شرایط بدون منبع مولد قرار داشتند. در P22 موش های صحرایی نر از ماده جدا شدند و تحت شرایط استاندارد نگهداری شدند تا به P58 برسند. از P59 تا P61 موش ها هر روز سه بار تحت آموزش قرار گرفتند تا در روز P62 آزمون ماز آبی انجام شود. بعد از آزمون در P62 موش های صحرایی قربانی شدند و سرهایشان جدا شد. بعد از جداسازی مغز، فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در آن بافت ها مطالعه شد.
    نتایج
    امواج تلفن همراه کارآیی حافظه فضایی را در موش های صحرایی کاهش و زمان انجماد حرکتی را افزایش داد. امواج تلفن همراه به طور معنی داری میزان فعالیت کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    اگرچه مطالعات بیشتری برای مشخص شدن ارتباط بین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و فرآیند حافظه و یادگیری حاصل از آثار زیان بار امواج تلفن همراه روی بافت مغز لازم است، اما نتایج بررسی حاضر نشان می دهد که امواج تلفن همراه از طریق اختلالات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان منجر به نارسایی یادگیری می شود.
    کلیدواژگان: امواج تلفن همراه، مغز، موش های صحرایی، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز
  • ستاره جوانمردی، محمدحسین اسدی، منصوره موحدین صفحه 22
    هدف
    ارایه یک روش ساده برای جداسازی، تکثیر و غنی سازی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی موش نوزاد
    مواد و روش ها
    سوسپانسیون سلولی حاوی سلول های اسپرماتوگونی و سرتولی با استفاده از هضم آنزیمی از بیضه موش نوزاد دو روزه جداسازی شد. سلول ها به صورت هم کشتی و در محیط کشت DMEM/F12 حاوی 10 درصد سرم به مدت دو هفته کشت داده شدند. ماهیت سلول های سرتولی و اسپرماتوگونی به ترتیب توسط بیان پروتئین های ویمنتین وPLZF تایید شد. برای ارزیابی میزان تکثیر سلول های بنیادی اسپرماتوگونی تعداد کلونی های تشکیل شده و مساحت آن ها در طول دو هفته کشت اندازه گیری شد. در پایان هفته دوم، بیان ژن های اختصاصی سلول های اسپرماتوگونی (Stra8، Piwill2، DAZL، Mvh) ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان داد که سلول های اسپرماتوگونی و سرتولی جدا شده نشانگرهای اختصاصی این سلول ها را بیان می کنند. در طی دوره کشت، بین چهار نقطه زمانی اختلاف معنی داری در تعداد و مساحت کلونی های سلول های بنیادی اسپرماتوگونی دیده شد (05/0P<). علاوه بر این بیان ژن های اختصاصی سلول های اسپرماتوگونی بعد از دو هفته کشت، نشان دهنده عدم تمایز این سلول ها بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که هم کشتی سلول های اسپرماتوگونی و سلول های سرتولی با منبع یکسان محیط رشد مناسب و بهینه ای را فراهم می کند که بدون اضافه کردن عوامل رشد خارجی و دستکاری های شیمیایی می توان از آن برای تکثیر سلول های بنیادی اسپرماتوگونی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسپرماتوگونی، سلول های بنیادی، هم کشتی، کلونی زایی
  • بهاره عبد نیک فرجام، معصومه ابتکار، فرزانه صابونی، زهرا پورپاک، مریم خیراندیش صفحه 35
    هدف
    آستروسیت ها بیشترین سلول های موجود در مغز هستند. این سلول ها قادرند االتهاب سیستم اعصاب مرکزی را وابسته به سایتوکین هایی که تولید می کنند آغاز یا مهار نمایند. انتقال پیام اینترلوکین 19، اینترلوکین 20 و اینترلوکین 24 از طریق اتصال به یک گیرنده هترودایمر متشکل از زنجیره α اینترلوکین 20R1 و زنجیرهβ اینترلوکین 20R2 صورت می گیرد. مطالعات گذشته روشن نموده است که انتقال پیام توسط این کمپلکس های گیرنده واکنش های ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ اما اعمال زیست شناختی اینترلوکین 20R1 و اینترلوکین 20R2 در مغز تاکنون روشن نشده است. به عنوان اولین مرحله برای شناخت نقش این گیرنده های سایتوکینی در مغز، بیان گیرنده های اینترلوکین 20R1 و اینترلوکین 20R2 توسط آستروسیت های موش C57BL/6 بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق آستروسیت ها و رده سلولی آستروسیتوما 1321N1 توسط پپتید میلین الیگودندروسیت گلیکوپروتئین، لیپو پلی ساکارید و GM-CSF تحریک شدند و تولید پروتئین گیرنده های اینترلوکین 20R1 و اینترلوکین 20R2 به روش فلوسیتومتری بررسی شد. همچنین تاثیر لیپو پلی ساکارید بر تولید mRNA این گیرنده های سایتوکینی توسط آستروسیت با استفاده از روش RT-PCR مطالعه شد.
    نتایج
    برای اولین بار در این مطالعه نشان داده شد که آستروسیت ها قادرند mRNA اینترلوکین 20R1 و اینترلوکین 20R2 نه تنها در پاسخ به تحریک لیپو پلی ساکارید بلکه در غیاب آن نیز بیان نمایند. به علاوه؛ بیان پروتئین اینترلوکین 20R1 و اینترلوکین 20R2 بر سطح آستروسیت ها و رده سلولی آستروسیتوما 1321N1 تشخیص داده نشد.
    نتیجه گیری
    mRNA اینترلوکین 20R1 و اینترلوکین 20R2 به طور ساختاری و دایم در آستروسیت ها بیان می شود.. از آن جایی که در بیشتر فرآیندهای نوروپاتولوژیک آستروسیت ها و سایتوکین های التهابی نقش دارند این یافته ها که برای اولین بار گزارش می شود در تحقیقات آینده اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: آستروسیت ها، لیپو پلی ساکارید، اینترلوکین 20R1، اینترلوکین 20R2
  • روح الله فتحی، مجتبی رضازاده ولوجردی*، مژده صالح نیا صفحه 49
    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثر سوکروز بر میزان زنده ماندن فولیکول ها و شیوع مرگ سلولی برنامه ریزی شده در بافت تخمدان موش صحرایی پس از انجماد شیشه ای بود.

    مواد و روش ها

    تخمدان موش های صحرایی 5 هفته ای پس از خارج شدن از بدن به سه گروه کنترل (غیر انجمادی)، انجمادی VI (اتیلن گلیکول + دی متیل سولفوکساید) و VII (اتیلن گلیکول+ دی متیل سولفوکساید+25/0 مول در لیتر سوکروز) تقسیم شد. پس از مرحله انجماد و ذوب، تخمدان ها حدود نیم ساعت انکوبه و بلافاصله در محلول بوئن تثبیت و سپس به صورت سریالی برش زده شد. به منظور بررسی ریخت شناسی بافت و نیز شمارش تعداد فولیکول های دچار مرگ سلولی برنامه ریزی شده، قطعات به ترتیب رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و ایمونو هیستوشیمی تیمار شده با آنتی بادی anti-active & pro caspase 3 انجام شد.

    نتایج

    مطالعات آماری نشان داد که میزان سالم ماندن فولیکول های در حال تکوین به استثنای فولیکول های بدوی بین گروه های انجمادی و کنترل یکسان است. فولیکول های بدوی سالم در گروه های انجمادی ضمن کاهش معنی دار در مقایسه با کنترل، تفاوت معنی داری را بین خود نشان ندادند. بر خلاف فولیکول های سالم، فولیکول های مرده در همه مراحل مختلف تکوینی، افزایش معنی داری را در دو گروه انجمادی نسبت به کنترل نشان دادند. هر چند که این اختلاف بین گروه های انجمادی معنی دار نبود. در گروه های انجمادی، فولیکول های دچار مرگ سلولی برنامه ریزی شده نیز در تمامی مراحل به غیر از آنترال افزایش معنی داری را نسبت به کنترل نشان دادند. بین دو گروه انجمادی نیز به غیر از مرحله فولیکولی پرآنترال (VI: 003/0 ± 95/1 درصد و VII: 02/0 ± 12/4 درصد، 037/0P<) میزان فولیکول های دچار مرگ سلولی برنامه ریزی شده یکسان بود.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان می دهد که حضور سوکروز یا عدم حضور آن در فرآیند انجماد شیشه ای تخمدان موش صحرایی، به خصوص برای حفظ فولیکول های بدوی و اولیه که در فرآیند پیوند از اهمیت خاصی برخوردار است تفاوت چندانی را ایجاد نمی کند.

    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، سوکروز، موش صحرایی، بافت تخمدان
  • امیر سالک فرخی، اصغر آقامحمدی، سید محمد موذنی صفحه 63
    هدف
    نقص ایمنی شایع متغیر شامل انواعی از اختلالات هتروژن سیستم ایمنی بوده که توسط نقص های ژنتیکی مختلف ایجاد می شود. آنزیم سیتیدین دی آمیناز القا شونده در پدیده تعویض کلاس و بروز جهش های سوماتیک در مرکز زایا نقش دارد؛ از این رو به منظور روشن شدن نقش احتمالی اختلال در بیان ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز در بیماری زایی نقص ایمنی شایع متغیر، بیان این ژن در افراد مبتلا بررسی شد.
    مواد و روش ها
    سلول های تک هسته ای خون محیطی 21 فرد مبتلا و کنترل سالم جدا شد. سلول های جدا شده به منظور القای بیان ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز توسط CD40L و اینترلوکین 4 تحریک شدند. پس از 5 روز RNA سلول های تحریک شده استخراج شده و بیان ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز القا شونده توسط RT-PCR بررسی شد.
    نتایج
    نتایج آزمایش RT-PCR نشان داد که پس از تحریک توسط CD-40L و اینترلوکین 4، mRNA ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز در تمام نمونه های مورد آزمایش بیان شده است. نمونه های کنترل نیز از نظر بیان mRNA ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز مثبت بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر برای اولین بار بیان ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز القا شونده در لنفوسیت های B مبتلایان به نقص ایمنی شایع متغیر بررسی شد. با توجه به این که تمام بیماران مورد بررسی در این مطالعه از نظر بیان mRNA ژن آنزیم سیتیدین دی آمیناز طبیعی بودند و با توجه به این که یکی از مشکلات اصلی در بیماران نقص ایمنی شایع متغیر اختلال در پدیده های مرتبط با مرکز زایا و تمایز کامل لنفوسیت B است، می توان نتیجه گرفت که احتمالا سایر مولکول های درگیر در پدیده تعویض کلاس در ایجاد بیماری نقش دارند. از آن جا که شناخت نقص های ژنتیکی متنوع ایجاد کننده این بیماری هتروژن می تواند به دسته بندی مبتلایان به گروه های همسان تر و اتخاذ استراتژی درمانی متناسب و اختصاصی برای هر زیر گروه منجر شود، ضرورت ادامه این گونه تحقیقات همچنان احساس می شود.
    کلیدواژگان: سیتیدین دی آمیناز القا شونده، نقص ایمنی شایع متغیر، RT، PCR، لنفوسیت B
  • محمد جواد مختاری، ژیلا حسینیان، فاطمه کوه پیما، عظیم اکبرزاده، مهرداد هاشمی، رضا مهدیان، احمد رضا کامیاب، هادی محمدی صفحه 75
    هدف
    سرطان پستان دومین عامل مرگ و میر سرطان در زنان است. سیس پلاتین یک داروی ضد سرطانی رایج شیمی درمانی است که سبب مرگ سلول های سرطانی می شود. حساسیت سلول های سرطانی به داروهای شیمی درمانی اغلب به خاطر تغییر بیان در سطوح mRNA ژن های مرتبط با فرآیند مرگ سلولی برنامه ریزی شده است. نانوساختارهای تحویل دهنده دارو برای انتقال غلظت های کمتر و موثرتر داروهای شیمی درمانی طراحی شده است. در این مطالعه بیان ژن های BCL2 و BAX در سلول های T47D تیمار شده با سیس پلاتین و نانوذرات بارگذاری شده با سیس پلاتین ارزیابی شد که می تواند منجر به افقی تازه در درمان سرطان پستان باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه سلول های T47D با غلظت های متفاوت سیس پلاتین و نانوذرات بارگذاری شده با سیس پلاتین به مدت 48 ساعت تیمار شدند. IC50 تعیین شد. RNA با استفاده از محلول RNX استخراج شد. سپس cDNA ساخته شد. آغازگرهای اختصاصی برای ژن های BCL2، BAX و TBP با استفاده از از نرم افزار اختصاصی طراحی شد. میزان بیان ژن های BCL2 و BAX نسبت به ژن TBP (ژن مرجع) با استفاده از روش Real-Time PCR بررسی شد.
    نتایج
    بیان ژن های BCL2 و BAX در سلول های T47D تیمار شده با سیس پلاتین، به ترتیب به میزان 07/0 و 48/1 و در سلول های T47D تیمار شده با نانوذرات بارگذاری شده با سیس پلاتین، به ترتیب به میزان 03/0 و 41/2 تغییر یافت.
    نتیجه گیری
    در این بررسی نشان داده شد که نانوذرات بارگذاری شده با سیس پلاتین یک ترکیب ضد سرطانی موثر است. همچنین مشاهده شد که نانوذرات سبب القای مرگ برنامه ریزی شده در سلول های سرطان پستان می شود. در این مطالعه مشخص شد که آثار سمیت سلولی نانوذرات سیس پلاتین بر رده سلولی T47D بیشتر از سیس پلاتین تنهاست.
    کلیدواژگان: سیس پلاتین، نانوذره، سرطان پستان، ژن های مرگ سلولی برنامه ریزی شده
  • روح الله نخعی سیستانی، مجید صادقی زاده*، بهرام محمد سلطانی صفحه 89
    هدف

    تاکنون مسیرهای پیام رسانی متعددی شناسایی شده است که در پاسخ سلولی نسبت به مواد مخدر از جمله اپیوییدها دخیل است. مسیر پروتئین کینازی فعال شده توسط میتوژن از مسیرهای مهمی است که در پاسخ سلول های عصبی نسبت به اپیوییدها دخالت دارد. میکروRNAها از جمله تنظیم کنندگان مهم بیان ژن در سطح پسارونویسی می باشند که نقش مهمی در تنظیم بسیاری از فرآیندهای سلولی از جمله انعطاف پذیری نورونی و تثبیت سیناپسی دارد. هدف از این مطالعه شناسایی miRNAهایی است که در پاسخ به تیمار مزمن مورفین بیان متفاوتی دارند و پیش بینی ژن هایی که احتمالا در این فرآیند موثر هستند. از آن جا که مسیر پروتئین کینازی فعال شده توسط میتوژن در وابستگی به مورفین و همچنین بیش حساسی به درد دخالت دارد شناسایی miRNAهای تنظیم کننده این مسیر می تواند راه کار تازه ای برای درمان وابستگی به مورفین و نیز کنترل درد ارایه نماید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه رده سلولی نوروبلاستومایی BE(2)-C تحت تیمار مزمن مورفین قرار گرفت و تغییرات پروفایل بیانی miRNAهای آن در اثر تیمار مورفین بررسی شد. پروفایل بیانی 750 miRNA به روش RT-PCR کمی تعیین شد.

    نتایج

    در این مطالعه دو دسته miRNAهای has-mir-193a-3p، -212، -181c، -362-3p، -639، -646 و has-mir-412، -937، -558، -552، -943، -628-5p، -593، -555،-636، -643، 566، -571، -642، -653، -611، -31، let7-g شناسایی شد که به ترتیب افزایش و کاهش بیان داشتند.

    نتیجه گیری

    بررسی miRNAهای تغییر بیان یافته نشان داد که مسیر پروتئین کینازی فعال شده توسط میتوژن می تواند به عنوان یکی از مسیرهای پیام رسانی در نظر گرفته شود که اهمیت به سزایی در پاسخ مزمن به مورفین دارد. با توجه به نقشی که این مسیر در پاسخ به مواجهه با مورفین ایفا می نماید، می توان گفت که فسفریلاسیون پروتئین نقش شایان توجهی در این پاسخ برعهده دارد.

    کلیدواژگان: مورفین، میکروRNA، سیستم پیام رسانی پروتئین کینازی فعال شده توسط میتوژن
  • مرضیه عباسی، محمد مهدی اصلانی، احسان مصطفوی، محمد یوسف علیخانی، وجیهه سادات نیک بین صفحه 99
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی حضور ژن های toxB، paa، lpf و iha و بررسی ارتباط آن ها با اسهال، در جدایه هایی از اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک جدا شده از موارد اسهالی و افراد سالم است که فاقد دو فاکتور مهم eaeA و bfpA هستند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 70 جدایه اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-) جمع آوری شده که از نظر سرولوژیک تایید شده بود، بررسی شد. DNA جدایه ها به روش فنل- کلروفرم استخراج شد و با استفاده از روش PCR حضور ژن های toxB، paa، lpf و iha، بررسی شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون مربع کای با در نظر گرفتن سطح معنی داری کمتر از 05/0، ارتباط ژن ها با اسهال بررسی شد.
    نتایج
    ژن های toxB، paa، lpf و iha به ترتیب در 85/2، 28/4، 71/45 و 42/21 درصد از سویه ها مشاهده شد. نتایج حاصل از آزمون های آماری نشان داد که هیچ ارتباطی بین toxB، paa و lpf با اسهال وجود ندارد و ارتباط iha با اسهال از لحاظ آماری به طور ضعیف معنی دار است (11/0=P).
    نتیجه گیری
    از آن جایی که مکانیسم اصلی بیماری زایی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک، اتصال و تخریب است؛ بنابراین جدایه های اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-) باید از نظر سایر عوامل چسبندگی بررسی شود. نتیجه حاصل از این مطالعه نشان داد که بیشترین ژن حاضر در ایزوله های اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-)،عامل lpf است. تحقیقات بیشتر روی خصوصیات بیماری زایی این ایزوله ها برای روشن شدن نقش این عوامل بیماری زا در اسهال کودکان ایرانی لازم است.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک، عوامل بیماری زای چسبندگی، اسهال، سرولوژی
|
  • Mohammad Ali Esmaili, Fatemeh Yari, Zohreh Sharifi, Mahin Nikoogoftar, Razieh Fadaei Page 1
    Objectives
    Platelets are anucleated fragments derived from megakaryocytes. It has been demonstrated that platelets play a role in hemostasis and innate immunity. In addition, platelets have a CD40 ligand which is an important molecular marker in motivating immune cells. Thus, platelets also have a role in adaptive immunity as seen by their ability to activate B cells. Since human platelet microparticles (MPs) originate from platelets, we have chosen to examine the effects of MPs on B cell activation.
    Methods
    Platelet MPs were isolated from platelet concentrates obtained from theTehranBloodTransfusionCenter. The MPs were co-cultured with B cells isolated from human whole blood with magnetic beads using negative selection. After seven days, the expression of activation markers CD27 and CD86, as well as IgD were evaluated by flow cytometry.
    Results
    In a comparison between test (B cells/MPs) and control (B cells) cells we observed that the expression of activation markers CD27 and CD86 increased during the seven-day co-culture period. However, the expression of IgD antibody decreased.
    Conclusions
    As with platelets, MPs can affect B cell activation during in vitro co-culture.
    Keywords: Platelet, Microparticles, B cells, CD27, CD86, IgD
  • Mohammad Reza Bigdeli, Mehdi Rahnama Page 11
    Objective
    Electro-magnetic radiation (EMR) is emitted from mobile phones. Various researches have shown relationships between mobile phone EMR exposure to cancer and neurologic damages. This study aims to investigate the effects of mobile phone EMR on brain antioxidant enzyme activity and the learning process.
    Methods
    Rat pups and their dames were exposed to EMR for 3 h per day from P2 to P14. After separation of male and female rats on P22, the rats were housed in an air room under normal animal conditions. From P59 to P61, male rats were trained three times per day for a total of 3 days. On P62, their behavior was assessed. The rats were sacrificed by decapitation and the levels of superoxide dismutase and catalase in their brains were assessed.
    Results
    The amount of time to locate the hidden platform and time spent exhibiting freezing behavior increased in exposed group compared to the control group. Superoxide dismutase and catalase activities were reduced in the mobile phone group.
    Conclusion
    Additional studies are necessary to clarify the relationship between mobile phone radiation and brain tissue with regards to antioxidant enzyme activities, learning and memory. Our results suggest that mobile phone radiation may lead to decreased learning that is induced by abnormalities in antioxidant enzyme activities.
    Keywords: Cell Phone Radiation, Brain, Rat, Superoxide Dismutase, Catalase
  • Setareh Javanmardy, Mohammad Hossein Asadi, Mansoureh Movahedin Page 22
    Objective
    This study presents a simple method for isolation, expansion and purification of neonatal mouse spermatogonial stem cells.
    Methods
    We used enzymatic digestion to isolate a cell suspension of spermatogonia and Sertoli cells from neonatal 2-day-old mice. The cells were cultured in DMEM/F12 that contained 10% serum for two weeks. Sertoli and spermatogonia cell characteristics were confirmed by examining for the presence of vimentin and PLZF proteins, respectively. To assess the rate of spermatogonia stem cell expansion, the area and number of colonies were measured during the two weeks of culture. At the end of the second week, we detected spermatogonia cell-specific expressions of the Stra8, Piwill2, DAZL, and Mvh genes.
    Results
    Current results indicated that isolated Sertoli and spermatogonia cells were immunopositive for specific markers. During the culture period, a significant difference was seen in the number and area of spermatogonial stem cell colonies (P<0.05) at four time points. In addition, spermatogonial specific gene expression demonstrated that these cells were undifferentiated after two weeks of culture.
    Conclusion
    Our study showed that co-culture of spermatogonia and Sertoli cells from same source provides a convenient and efficient environment. This co-culture, without the addition of external growth factors and chemical manipulations, can be used for proliferation of spermatogonia stem cells.
    Keywords: Spermatogonia, Stem Cell, Co, culture, Colonization
  • Bahareh Abd Nikfarjam, Massoumeh Ebtekar, Farzaneh Sabouni, Zahra Pourpak, Maryam Kheirandish Page 35
    Objective
    Astrocytes are the most abundant glial cell type. They may promote or inhibit CNS inflammation depending on which cytokines are secreted. Astrocytes also have immune roles. IL-19, IL-20, and IL-24 activate a heterodimer receptor composed of the IL-20R1 α-chain and the IL-20R2 β-chain. It has long been considered that signaling by these receptor complexes affects immunological reactions, however the biological functions of IL-20R1 and IL-20R2 in the brain remain unclear. As the first step to address the role of these cytokine receptors in the brain, in this study we have researched the expressions of IL-20R1 and IL-20R2 in C57BL/6 mice astrocytes.
    Methods
    We examined expressions of IL-20R1 and IL-20R2 proteins in mice astroglial cells and in the 1321N1 astrocytoma cell line in response to MOG, LPS and GM-CSF by flow cytometry. The effect of LPS on mRNA expression of IL-20R1 and IL-20R2 was investigated by RT-PCR.
    Results
    We provide, for the first time, evidence that astrocytes expressed IL-20R1 and IL-20R2 mRNA not only in response to LPS stimulation but also in unstimulated astrocytes. We did not observe the expressions of IL-20R1 and IL-20R2 proteins in mice astroglial cells and the 1321N1 astrocytoma cell line.
    Conclusions
    IL-20R1 and IL-20R2 mRNA are constitutively expressed in astrocytes. Because the majority of neuropathological processes involve astrocytes and inflammatory cytokines, the results of this study, which are reported for the first time, have important implications for future research.
    Keywords: Astrocytes, Lipopolysaccharide, IL, 20R1, IL, 20R2
  • Rouhollah Fathi, Mojtaba Rezazadeh, Mojdeh Salehnia Page 49
    Objective

    the aim of this study was to evaluate the effect of sucrose on follicular survival rate and the incidence of apoptosis in rat ovarian tissue following vitrification.

    Methods

    Ovaries of approximately 5-week-old female Wistar rats were divided randomly into three groups: control (non-vitrified), VI (Ethylene Glycol + Dimethyl Sulfoxide) and VII (EG + DMSO + 0.25 mol/lit sucrose). Vitrified-warmed samples were incubated for approximately 30 minutes and fixed in Bouin’s fixative. The samples were serially sectioned and stained either with H&E or immunohistochemistry kit of anti-active and a pro-caspase-3 kit.

    Results

    Data analysis showed that the rate of growing follicles that survived, with the exception of primordial follicles, was comparable between the vitrified-warmed and control samples. Morphologically healthy primordial follicles showed significant reductions in all vitrification groups compared to the control, however this rate was not significant between the vitrification groups. In comparison with healthy follicles, there were significantly more dead follicles in the vitrification groups than the control group. In addition the apoptotic follicles increased significantly after vitrification, with the exception of the antral follicles. Although the number of apoptotic follicles was similar between both vitrification groups, however there were significantly more preantral apoptotic follicles in the VII group compared to the VI and control groups.

    Conclusion

    According to these results, the presence or absence of sucrose has no significant effect on the preservation of primordial and primary follicles which are important for transplantation.

    Keywords: Vitrification, Sucrose, Rat, Ovarian Tissue
  • Amir Salek Farrokhi, Asghar Aghamohammadi, Seyed Mohammad Moazzeni Page 63
    Objective
    Common variable immunodeficiency (CVID) is one of the most frequent cases of primary immunodeficiency. It is likely that this heterogeneous disease is caused by several distinct genetic disorders. The activation-induced cytidine deaminase (AID) enzyme is involved in class switching, somatic hypermutation (SHM) and processes associated with gene conversion in the germinal center. In order to clarify the possible role of AID in the pathogenesis of CVID, we have studied the AID gene expression in CVID patients.
    Methods
    Peripheral blood mononuclear cells (PBMC) from 21 patients and healthy controls were isolated. The isolated cells were stimulated by CD40L and IL-4 to induce AID gene expression. After five days, total RNA from the stimulated cells was extracted and AID gene expression was investigated by RT-PCR.
    Results
    RT-PCR results showed that after stimulation by CD-40L and IL-4, the AID gene was expressed in all of the samples. The control samples were also positive for AID gene mRNA expression.
    Conclusion
    In this investigation we studied the expression of AID gene in CVID patient's B lymphocytes for the first time. Regards to our results which showed that all patients normally expressed the AID gene mRNA and considering that one of the main problems in a number of CVID patients is disorders in phenomena related to the germinal center and complete differentiation of B lymphocytes, it can be concluded that possible defects in other molecules involved in class switching is responsible for this disease. Understanding the various genetic defects responsible for this heterogeneous disease could lead to its division into more homogenous subtypes with distinct therapeutic strategies, so further investigations is recommended.
  • Mohammad Javad Mokhtari, Zhilla Hoseineian, Fatemeh Koohpeima, Azim Akbarzadeh, Mehrdad Hashemi, Reza Mahdian, Ahmad Reza Kamyab, Hadi Mohammadi Page 75
    Objective
    Breast cancer is the second leading cause of cancer death in women. Cisplatin is a traditional cancer drug commonly used in chemotherapy for killing cancer cells. Modulation at the mRNA levels of apoptotic related genes often correlate with the sensitivity of various types of cancer cells to chemotherapeutic agents. Nanoparticulate drug delivery systems are being developed to effectively deliver smaller doses of chemotherapeutic agents and control drug distribution in the body. In this study, we evaluate the expressions of BCL2 and BAX genes in T47D treated with cisplatin and cisplatin nanoparticles, which can result in a new approach to breast cancer therapy.
    Methods
    In this study, we treated T47D cells with different concentrations of cisplatin and cisplatin nanoparticles at 48 h. The IC50 was determined. We extracted RNA by using RNX solution, after which cDNA was synthesized. The precise primers for the BCL2, BAX and TBP genes were designed by specific software. The quantity of BCL2 and BAX gene expression compared to TBP gene (reference gene) was analyzed using real-time PCR.
    Results
    BCL2 and BAX gene expression levels in T47D cells treated by cisplatin were 0.7 (BCL2) and 1.48 (BAX); in T47D cells treated with cisplatin-loaded nanoparticles, the gene expressions were 0.03 (BCL2) and 2.41 (BAX).
    Conclusion
    In this study, the results have shown that cisplatin-loaded nanoparticles are effective anticancer agents. Cisplatin nanoparticles induce apoptosis in human breast cancer cell lines. We have shown that cisplatin nanoparticles strongly increased cytotoxicity in comparison to the free drug in the T47D cell line.
    Keywords: Cisplatin, Nanoparticle, Breast Cancer, Programmed Cell Death Gene
  • Roohollah Nakhaei Sistani, Majid Sadeghizadeh, Bahram Mohammad Soltani Page 89
    Objective

    Different signaling pathways have been identified that are involved in the cellular response to opiates. The mitogen-activated protein kinase pathway is one of the most important signaling pathways underlying the neuronal response to opiates. MicroRNAs (miRNAs) are considered to be post-transcriptional regulators of gene expression with paramount significance, which plays key roles in modulating cellular processes such as neuronal plasticity and synaptic consolidation. The purpose of this study is to identify miRNAs that are differentially expressed in response to chronic morphine treatment, and predict those genes that have a possible role in this process. Because the MAPK pathway in involved in morphine dependence and participates in hypersensitivity to pain, determining miRNAs that modulate this pathway could be insightful in morphine dependence treatment and pain control.

    Methods

    In this study, the BE(2)-C neuroblastoma cell line was chronically treated with morphine sulphate and the changes in expression of 750 miRNAs were analyzed by real time PCR.

    Results

    Two up- and down- regulated groups of miRNAs were determined to be differentially expressed in response to morphine: i) has-mir-193a-3p, -212, -181c, -362-3p, -639, -646 and ii) has-mir-412, -937, -558, -552, -943, -628-5p, -593, -555, -636, -643, 566, -571, -642, -653, -611, -31, let7-g.

    Conclusion

    The analysis of differentially expressed miRNAs showed that the MAPK signaling pathway could be regarded as a signaling pathway with utmost significance in chronic morphine response. Due to the role played by MAPK pathway in cellular response to morphine exposure, we can propose that protein phosphorylation has a presumable part in this response.

    Keywords: Morphine, MicroRNA, MAP Kinase Signaling System
  • Marzieh Abbasi, Mohammad Mehdi Aslani*, Ehsan Mostafavi, Mohammad Yousef Alikhani, Vajihe Sadat Nikbin Page 99
    Objective
    The aim of the this study was to investigate the prevalence of toxB, paa, lpf and iha adhesion genes in enteropathogenic Escherichia coli (EPEC) isolates lacking in two important adhesion factors, the eaeA and bfpA genes.
    Methods
    We examined a total of 70 serologically confirmed EPEC (eaeA-, bfpA-) isolates. DNA from the isolates was extracted by the phenol-chloroform method. toxB, paa, lpf and iha adhesion genes in the EPEC isolates were detected by polymerase chain reaction. Data were analyzed by SPSS software and statistical analysis using the chi square test. P-values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    PCR was positive for the toxB gene in 2 (2.85%), paa in 3 (4.28%), lpf in 32 (45.71%) and iha in 15 (21.42%) of the 70 strains. Statistically, none of the toxB, paa, and lpf genes were associated with diarrhea. However, the iha gene showed a weak significant relation to diarrhea (P=0.11).
    Conclusion
    The main mechanism of pathogenicity for EPEC is attachment and effacement. Therefore, EPEC (eaeA-, bfpA-) should have another adhesin factor, which should be investigated. EPEC strains (eaeA-, bfpA-) that possess the lpf gene are common. Further investigations of the virulence properties of these strains are necessary in order to elucidate the role of these virulence factors in diarrhea among Iranian children.
    Keywords: Enteropathogenic Escherichia coli, Adhesion Virulence Factors, Diarrhea, Serology